Social Media Stress - Ik ben offlineAmsterdam, 5 februari 2013. Op donderdag 7 februari a.s. wordt het gloednieuwe IkBenOffline.nl Ganzenbord gelanceerd door 30 eersteklas leerlingen op het Nijmeegse Canisius College.

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij nam het initiatief tot ontwikkeling van dit gloednieuwe IkBenOffline.nl Ganzenbord voor jongeren (12-18 jaar), omdat uit het eerdere onderzoek van de Academie naar Social Media Stress(1) (mei 2012) bleek dat veel jongeren moeite hebben met de druk vanuit de Sociale Media. Het aloude ganzenbordspel krijgt op deze manier een nieuw doel: jongeren krijgen allerlei uitdagende, humoristische opdrachten, zodat zij zich bewust worden van hun gebruik van Sociale Media, maar verkennen meteen de mogelijkheden en voordelen van samen offline zijn.

Lees meer: Persbericht: Het nieuwe IkBenOffline.nl Ganzenbord roept jongeren op om eens een Sociale Media...

Contact

Nationale Academie voor Media & Maatschappij
Mw. Liesbeth P.M. Hop, directeur
Liesbeth Hop 08-02-2013  007 LR
Gsm 06 435 879 54
Vestigingsadres: Wildenborch 31, 1082 KB Amsterdam
Twitter: @AcademieMM 

IkBenOffline.nl Ganzenbordspel

Jip, 13 jaar: “Dit is Ganzenbord 2.0. Het gaat over Social Media Stress, dat is als Social Media je een beetje te hectisch worden. Met zo’n spel is het leuker en dus interessanter om het over mediawijsheid te hebben.”

Jikke en Suzan, beiden 13 jaar: “Dit is modern ganzenborden! De opdrachten in het spel herkennen we wel. Bijvoorbeeld als je huiswerk moet maken. Dan vooral: geluid uit, en je mobieltje beneden laten liggen.”

Speel ook het ganzenbordspel!

Voor de foto’s en de filmpjes van het IkBenOffline.nl Ganzenbordspel op het Canisius, klik hier

Snapchat Mij kan je veel langer zien

Download hier de PDF.

(C) Nationale Academie voor Media & Maatschappij
NAM logo rooddonker KLEIN

 

Volg ons!

TwitterYoutube