Graag geven we je een aantal praktische tips om zo min mogelijk Social Media Stress (SMS) of FOMO (Fear of Missing Out) op te lopen. Tips voor iedereen (algemene tips) ouders, jeugdprofessionals zoals onderwijs, bibliotheek e.a. Heb je zelf tips? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We zijn benieuwd!
 
 
 

Van mij krijg je geen sms - Ik ben offline

Download hier de PDF.

IkBenOffline.nl Ganzenbordspel

Op 7 februari j.l. werd het IkBenOffline.nl Ganzenbordspel gelanceerd op het Canisius College in Nijmegen. 30 leerlingen van klas 1 speelden enthousiast het spel. De beide Nationaal MediaCoaches van de school, Greetje Stroomer en Koos de Both, begeleidden het spel.

Jip, 13 jaar: “Dit is Ganzenbord 2.0. Het gaat over Social Media Stress, dat is als Social Media je een beetje te hectisch worden. Met zo’n spel is het leuker en dus interessanter om het over mediawijsheid te hebben.”

Jikke en Suzan, beiden 13 jaar: “Dit is modern ganzenborden! De opdrachten in het spel herkennen we wel. Bijvoorbeeld als je huiswerk moet maken. Dan vooral: geluid uit, en je mobieltje beneden laten liggen.”

Voor de foto’s en de filmpjes van het IkBenOffline.nl Ganzenbordspel op het Canisius, klik hier

Zet je mobiel eens uit - Ik ben offline

Download hier de PDF.


(C) Nationale Academie voor Media & Maatschappij

 navmm

Volg ons!

TwitterYoutube